ایمنی، بهداشت و محیط زیست در تصفیه خانه آب

ایمنی، بهداشت و محیط زیست در تصفیه خانه آب

کلاس A که در برابر برخورد و ضربه و سوراخ شدگی مقاوم بوده و مقاومت تا محدودۀ ولتاژ 220 ولت ایجاد می­نماید.

کلاس B بیشترین محافظت را در برابر خطرات الکتریکی، شوک الکتریکی و سوختگی ایجاد می­نمایند (تا ولتاژ 20000 ولت). همچنین سر را در برابر خطرضربات مکانیکی و سوراخ شدگی به واسطه سقوط اشیاء حفاظت می­نماید.

کلاس C بواسطه سبکی راحتی بیشتری را تامین می­نماید و در برابر ضربات مکانیکی محافظت می­نماید، اما برای حفاظت در برابر خطرات الکتریکی توصیه نمی­گردد.

کلاس D، که کلاه ایمنی آتش نشانان می­باشد.

سایر انواع محافظ سر در بازار "bump hat" اصطلاحا کلاه محافظ سر در جاده، نامیده می­شود. این نوع برای نواحی که حفاظت سر در برابر دست انداز و جراحات مورد نیاز باشد (مثل صنایع غذایی)، قابل استفاده است. نوع "bump hat" برای محافظت در برابر سقوط و پرتاب اشیاء طراحی نگردیده­ است.

هر کلاه ایمنی باید در قسمت داخلی پوسته محافظ محتوی برچسبی باشد که اطلاعاتی در خصوص نام تولید کننده، طراح و نوع کلاس در آن درج شده باشد.

لازم به ذکر می­باشد که دسته بندی­نوع کلاههای ایمنی بستگی به استانداردهای موجود در کشورها دارد، برای مثال می­توان کلاههای کلاس E (برای ولتاژ بالا) یا G (برای ولتاژ زیر 2200 ولت) برای کارگران برقکار مورد استفاده قرار گیرد.


کلاه ایمنی

•        کلاههای ایمنی برای  برقکاران بمنظور حفاظت کارگر در برابر اثرات ناشی از سقوط یا اشیاء متحرک و در برابر تماس تصادفی سر با برق و تجهیزات برقدار، همچنین برای حفاظت کارگر از نور آفتاب، سرما، باران، برف و تگرگ مورد استفاده قرار می­گیرند.

•        کلاه ایمنی از فایبرگلاس یا مواد پلاستیکی ساخته شده و عایقی تقریبا به میزان V20000 دارند.

•        کلاه خودهای جدید با تست مقاومت V30000 بدون نقص ساخته و تولید شده اند.

•        ولتاژ واقعی که کلاه تحمل خواهد نمود بستگی به تمیزی روی کلاه، شرایط آب و هوایی، نوع الکترود تماسی و سایر متغیرها دارد. 

•        پوشیدن کلاه ایمنی بوسیله برقکاران تا حد زیادی از تماس­های الکتریکی می­کاهد.

•        آسیب­های فیزیکی بر سر بخصوص بواسطه پوشیدن کلاه ایمنی توسط کارگران حذف می­گردد.

•        ویژگیها و خصوصیات کلاه ایمنی در استاندارد ANSI Z89.2، الزامات ایمنی برای کلاه­های ایمنی صنعتی برای کارگران برقکار، کلاس B، یافت می­شود.

سایز کلاه ایمنی

کلاههای ایمنی که دارای سایز خیلی بزرگ و یا سایر خیلی کوچک هستند، حتی اگر همه الزامات را دارا باشند، برای استفاده مناسب نیستند. محافظ سر باید کاملا متناسب با سر استفاده کننده باشد. اغلب محافظت کننده­های سر در سایزهای متنوع با قابلیت تنظیم هد بند، برای تامین تناسب با سایز سر افراد می­باشند. یک محافظ سر باید دارای فاصله کافی بین پوسته کلاه و سیستم تعلیق برای تهویه و توزیع ضربه باشد. هیچگاه نباید چیزی را در فضای سیستم تعلیق و پوسته محافظ کلاه قرار داد، زیرا انجام این کار می­تواند از توانایی کلاه در گرفتن ضربات بکاهد.

برخی از محفاظت کننده­های سر به استفاده کننده­گان از ملحقات متنوع نظیر حفاظ گوش earmuffs، عینک­های ایمنی، محافظ صورت و نصب چراغ، امکان استفاده از کلاه را برای کمک به کارگران در مواجهه با شرایط محیطی متنوع می­دهند. کلاه لبه­دار ممکن است حفاظت اضافی را برای نور آفتاب تامین نماید و برخی از کلاههای ایمنی کانالهای برای هدایت آب باران به دور از صورت دارند. ضمایم محافظت کننده­های سر نباید، عناصر تجهیزات ایمنی را بی­اثر سازند.

ملاحظات در خصوص مراقبت و نگهداری کلاه ایمنی

بازرسی و پاکیزه سازی دوره­ای، عمر مفید محافظ سر را بیشتر می­کند. بازرسی روزانه برای پوسته کلاه، سیستم تعلیق­ساز و سایر ضمائم برای سوراخ­ شدگی­ها، شکافها و ترکها، پارگی یا سایر آسیب­ها، ارزش حفاظتی­دهی کلاه ایمنی را بهبود می­بخشد.  رنگها، تینرهای رنگ و بعضی از عوامل پاک­کننده می­توانند قشر و پوسته کلاههای ایمنی را تضعیف نموده و ممکن است مقاومت الکتریکی آن را از بین ببرد. برای پی بردن به اثر رنگ بر روی کلاههای ایمنی با سازنده در رابطه با این موضوع مشاوره نمائید. هرگز سوراخکاری، رنگ­کاری یا برچسب­گذاری برروی محافظ سر بکار نرود چرا که ممکن است باعث نقص و کاهش اثر حفاظتی آنها گردد. محافظ سر را در مقابل نور مستقیم آفتاب، مثل پشت ماشین نگهداری ننمائید زیرا نور آفتاب و گرمای فوق العاده می­تواند به کلاه آسیب برساند.

درصورت مشاهده هر یک از نقص­های ذیل کلاه ایمنی باید جایگزین گردد:

1.    سوراخ شدگی، ترک یا هر گونه تغییر شکل لبه یا پوسته.

2.   نشانه­ای از مواجهه لبه یا پوسته با گرما، مواد شیمیایی یا نور ماوراء بنفش و سایر پرتوها (علاوه بر آن از دست دادن براقیت سطح، همچنین علائمی نظیر خش خوردگی یا پوسته پوسته شدن).

درصورتیکه کلاه ایمنی متحمل ضربه شده است حتی اگر آسیب قابل مشاهده نباشد، آنرا جایگزین نمائید. سیستم تعلیق ساز بعنوان بخش جایگزین شونده پیشنهاد شده و باید در زمان آسیب یا زمانیکه فرسودگی در آن مشهود باشد، تعویض گردد. در صورتیکه خرابی یا پارگی در سیستم تعلیق ساز مشاهده گردد، ضرورتی ندارد که کلاه ایمنی کاملا تعویض گردد.

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی